ENERGETIC – inleiding

ENERGETIC is een project van de Tiense Suikerraffinaderij, dat inzet op het verbeteren van het algemeen welzijn op de werkvloer. Het project is gebaseerd op 4 pijlers, gekoppeld aan vier pictogrammen: gezondheid | veerkracht | verbondenheid | appreciatie

Het ENERGETIC logo en bijhorende huisstijl moeten, naast het vertegenwoordigen van deze pijlers en hun respectievelijke kleur, een dynamische en energieke uitstraling hebben.

ENERGETIC – onderbouwing

Energie komt in vele vormen. Elektrostatische energie is daar een van en vormt zich doordat de afstand tussen 2 tegengestelde gepolariseerde lichamen of voorwerpen, kleiner wordt. Dit resulteert in een doorslagspanning, beter gekend als een ‘vonk’.

Deze vonk gebruiken we in het logo als hoofcomponent, enerzijds omdat de betekenis ervan, ‘dubbel’ is – een vonk die overslaat, een klik – en anderzijds, een vonk of spark, op kleurrijke wijze het energieke en connecterende aspect van het ENERGETIC project visualiseert.

De sparks zijn bewust ontworpen in de herkenbare vorm van het alomgekende suikerklontje, gezien de Tiense Suikerraffinaderij de initiatiefnemer is, en daarmee de kracht én energie symboliseert.

Het bepalen van het gepaste lettertype was een evenwichtsoefening, en na een lange zoektocht en veel uittesten, hebben we gekozen voor Kanit Bold. Een stevig, ‘aanwezig’ font mét karakter, self customized to perfection.

ENERGETIC – templates

Het hele project omvatte meer dan het ontwerp van een logo & huisstijl, het mapje en de respectievelijke frontpagina’s. Gezien de initiatiefnemers graag zélf aan de slag gaan met het ontwerp & de content creatie, voorzagen we project ENERGETIC van een resem ‘do it yourself – templates’, in alle gewenste formaten: Word, Powerpoint & 16:9 Video.

ENERGETIC

PROJECT

Logo Design & Branding

CLIENT

De Tiense Suikerraffinaderij

DATE

2020

DESIGNER

Wim Rombouts